منتدى محبي الألباني لعلوم السنة
حياك الله أيها الزائر الكريم

ثبتنا الله وإياك على اتباع السنة ونبذ البدع

إذا مات ابن آدم انقطع عمله إلا من ثلاث.. منها.. علم ينتفع به

فساهم معنا في نشره مـــــــــــأجورا
منتدى محبي الألباني لعلوم السنة
حياك الله أيها الزائر الكريم

ثبتنا الله وإياك على اتباع السنة ونبذ البدع

إذا مات ابن آدم انقطع عمله إلا من ثلاث.. منها.. علم ينتفع به

فساهم معنا في نشره مـــــــــــأجورا
منتدى محبي الألباني لعلوم السنة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى محبي الألباني لعلوم السنة

الكتاب والسنة بفهم سلف الأمة
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
₪۩۞… من حفظ الأصــول ضمن الوصــول...§۞۩₪» ... ومن حفظ المتـــون حــاز الفنــون ... «₪۩۞§… ومن بدا بالحواشي ما حوى شيء ...۞۩₪
(¯`•._.•(..محمد بن صالح العثيمين: الألباني رجل من أهل السنة مدافع عنها، إمام في الحديث، لانعلم أن أحدا يباريه في عصرنا..)•._.•°¯)
`•.¸¸.•¯`••._.• (عبد العزيز بن باز: (ما رأيت تحت أديم السماء عالما بالحديث في العصر الحديث مثل محمد ناصر الدين الألباني ) `•.¸¸.•¯`••._.•

 

 ايمان به كتاب هاي آسمانى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
أبوعبدالله
خادم السنة
أبوعبدالله


عدد المساهمات : 245
نقاط : 731
تاريخ التسجيل : 20/05/2011
العمر : 38

ايمان به كتاب هاي آسمانى  Empty
مُساهمةموضوع: ايمان به كتاب هاي آسمانى    ايمان به كتاب هاي آسمانى  Icon_minitimeالسبت 13 أغسطس 2011, 03:41

ايمان به كتاب هاي آسمانى



الف ـ معناي ايمان به كتاب ها: گواه صادق به اين كه خداوند كتاب هايي به وسيله پيامبران براي بندگان خود فرستاد، و اين كه اين كتاب ها كلام خداست كه در آن به طور حقيقت سخن گفته، چنان كه به او لايق است، و اين كه اين كتاب ها در آن نور و حق و هدايت مردم به سوي دنيا و آخرت است .

و ايمان به كتاب ها شامل سه چيز مى شود:

1 ـ ايمان به اين كه به طور يقين خدا آن را نازل فرموده است .

2 ـ ايمان به آنچه خدا نام آن را آورده مانند: قرآن كريم كه بر پيامبرمان محمد (ص)، و تورات كه آن را بر موسي (ع)، و انجيل كه آن را بر عيسي (ع) نازل فرموده است .

3 ـ گواهي راستين به آنچه از اخبار آن صحيح است مانند اخبار قرآن.

و ايمان به كتاب ها يكي از اركان ايمان است، چنان كه خداوند مى فرمايد: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ آمِنُواْ بِاللّهِ وَرَسُولِهِ وَالْكِتَابِ الَّذِي نَزَّلَ عَلَى رَسُولِهِ وَالْكِتَابِ الَّذِيَ أَنزَلَ مِن قَبْلُ [النساء:آية 136].

[اي مؤمنان، به خدا و رسولش و آن كتابي كه بر رسولش فروفرستاده، و آن كتابي كه پيش از اين نازل كرده است، ايمان آريد].

پس خداوند امر فرمود تا به پيامبرش و كتابش كه بر پيامبرش نازل فرموده، و آن هم قرآن است ايمان آورد، چنان كه امر فرمود تا به كتاب هاي نازل شده قبل از قرآن نيز ايمان آورد.

و رسول الله (ص) در باره ايمان فرمودند: ((أَنْ تُؤْمِنَ باِلله وَمَلاَئِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ وَاْليَوْمِ الآخِرِ وَتُؤْمِنَ بِالقَدَرِ خَيْرِهِ وَشَرِّهِ)). مسلم.

ايمان عبارت است از: ايمان آوردن به خدا و فرشتگان و كتاب ها و پيامبران خدا و روز آخرت و ايمان به قضا و قدر خير و شر آن .

ب ـ مزاياي قرآن كريم:

قرآن كريم، كلام الله است كه بر پيامبر ما و محمد (ص) نازل شده است، بنابر اين مؤمن اين كتاب را مورد تعظيم قرار مى دهد، و سعي و كوشش مى كند تا به احكام آن چنگ زده و آن را تلاوت و مورد انديشه قرار دهد .

و كافي است كه اين قرآن هدايت كننده ما در دنياست، و سبب پيروزي ما در آخرت مى باشد .

و براي قرآن كريم مزاياي بسيار و ويژگى هاي متعددي است كه از كتاب هاي آسماني گذشته برتري گرفته است كه از جمله:

1 ـ اين كه قرآن كريم متضمن خلاصه اي از احكام الهي است، و مؤيد و مصدق آنچه در كتابهاي سابق از عبادت خداي يكتا آمده مى باشد .

خداوند مى فرمايد: وَأَنزَلْنَا إِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقاً لِّمَا بَيْنَ يَدَيْهِ مِنَ الْكِتَابِ وَمُهَيْمِناً عَلَيْهِ فَاحْكُم بَيْنَهُم بِمَا أَنزَلَ اللّهُ [المائده:آية 48].

[و (اين) كتاب را به راستي (و) تصديق كننده كتابي كه پيش از آن است و بر آن حاكم است به تو نازل كرديم].

يعني اين قرآن تصديق كننده آنچه در كتابهاي سابق از وحي صحيح آمده مى باشد .

و(مهيمناً عليه) امين و مورد اطمينان و شاهد و گواه كتابهاي سابق است .

2 ـ تمسك بر قرآن عظيم بر تمامي مردم واجب است، و پيروي از آن، و عمل به آن، بر تمامي خلايق مقرر است، به خلاف كتابهاي سابق كه براي اقوام معيني بوده است، خداوند مى فرمايد: وَأُوحِيَ إِلَيَّ هَذَا الْقُرْآنُ لأُنذِرَكُم بِهِ [الأنعام:آية 19].

[و اين قرآن به من وحي شده است تا با آن شما را و كسي را كه (پيامش) به او برسد، بيم دهم].

3 ـ اين كه خداوند متعال عهده دار و ضامن به حفظ اين قرآن شده است، و دست تحريف به آن نرسيده و نخواهد رسيد، چنان كه مى فرمايد: إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ [الحجر:آية 9].

[بى گمان ما قرآن را فرو فرستاده ايم و به راستي ما نگهبان آن هستيم].

ج ـ وظيفه ما در برابر قرآن:

اگر بعضي از برترى هاي عظيم، و ويژگي بى مانند و گرانبهاي اين قرآن كريم را شناختيم، وظيفه ما در برابر قرآن چيست؟

دوست داشتن قرآن و تعظيم قدر و احترام آن بر ما واجب است، زيرا كه آن كلام خداوند عز وجل است و آن صادق ترين و بهترين سخنان مى باشد .

تلاوت وخواندن با تدبر آيات و سوره هاي قرآن و انديشه در اندرزهاي آن و اخبار و قصص آن بر ما واجب است .

پيروي از احكام و اطاعت از اوامر و آداب آن بر ما واجب است، ازعايشة رضي الله عنها از خُلُق پيامبر (ص) پرسيدند در جواب گفت: ((كاَنَ خَلُقُهُ القُرْآنَ)). مسلم. خُلُق و خوي او قرآن بود .

معناي حديث: رسول الله (ص) احكام قرآن ودستورات آن را در معرض عمل قرار مى داد، و كمال پيروي از هدايت قرآن را بجا آورده است، بنابر اين اقتدا و پيروي از رسول الله (ص) بر ما واجب مى شود، و اوست بهترين پيشواي براي هر يك از ما، همان طوري كه خداوند مى فرمايد: لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيراً [الأحزاب:آية 21].

[به راستي براي شما، براي كسي كه (پاداش) خداوند و روز قيامت را اميد مى دارد و خداوند را بسيار ياد مى كند، در رسول خدا سرمشقي نيكوست].

د ـ تحريف كتاب هاي آسماني گذشته:

خداوند در قرآن كريم به ما خبر داده كه اهل كتاب از يهود و نصاري كتاب هاي خود را تحريف كرده اند وبه صورتي كه خدا آن را نازل كرده نيست .

يهوديان تورات را تحريف و تبديل و تغيير دادند و در احكام آن بازي كردند، و خداوند مى فرمايد: مِّنَ الَّذِينَ هَادُواْ يُحَرِّفُونَ الْكَلِمَ عَن مَّوَاضِعِهِ [النساء:آية 46].

[(گروهى ) از يهود هستند كه كلمات را از جايگاهشان تغيير مى دهند].

هم چنان نصاري احكام انجيل را تبديل و تحريف نمودند، خـداوند در باره نصاري مى فرمايد: وَإِنَّ مِنْهُمْ لَفَرِيقاً يَلْوُونَ أَلْسِنَتَهُم بِالْكِتَابِ لِتَحْسَبُوهُ مِنَ الْكِتَابِ وَمَا هُوَ مِنَ الْكِتَابِ وَيَقُولُونَ هُوَ مِنْ عِندِ اللّهِ وَمَا هُوَ مِنْ عِندِ اللّهِ وَيَقُولُونَ عَلَى اللّهِ الْكَذِبَ وَهُمْ يَعْلَمُونَ [آل عمران:آية 78].

[و بي شك از آنان (اهل كتاب) گروهي هستند كه در (خواندن) كتاب زبان به تحريف مى گشايند تا آن (تحريفاتشان) را از كتاب (آسمانى ) بپنداريد، حال آن كه، آن از كتاب نيست، و مى گويند: آن از نزد خدا است، در حالي كه آن از نزد خدا نمى باشد، و (ديده) و دانسته بر خداوند دروغ مى بندند].

پس توراتي كه در حال حاضر وجود دارد، نه آن توراتي است كه بر موسي (ع) نازل شده، و هم چنين انجيل حاضر نه آن انجيلي است كه بر عيسي (ع) نازل شده است .

تورات و انجيلي كه در دست اهل كتاب است شامل عقايد فاسد و اخبار باطل و قصه هاي دروغين مى باشد، پس ما آن را تصديق نمى كنيم مگر آنچه قرآن و يا سنت صحيح پيامبر (ص) آن را تصديق كرده است، و آنچه قرآن و سنت آن را تكذيب كرده، آن را تكذيب مى كنيم .



هـ ـ آثار و نتايج ايمان به كتاب هاي آسماني:

ايمان به كتاب هاي آسماني نتايج و آثار متعددي دارد كه از جمله آن:

1 ـ علم و دانش به عنايت خدا به بندگان خود و كمال رحمت و شفقت او به آنها، در حالي كه براي هر قومي كتابي فرستاده تا با آن هدايت شوند، و سعادت دنيا و آخرت رابه دست آورند .

2 ـ علم و دانش به حكمت خدا در شرع: براي هر قوم آييني آورده كه مناسب احوال و مورد علاقه اشخاص آنها بوده است، چنان كه مى فرمايد: لِكُلٍّ جَعَلْنَا مِنكُمْ شِرْعَةً وَمِنْهَاجاً [المائده:آية 48].

[بـراي هـر يـك از شمـا شريعـت و راهي قرار داده ايم].

3 ـ شكر و سپاس براي خدا كه اين نعمت يعني كتاب ها را فرستاده است، زيرا اين كتاب ها نوري در دنيا و آخرت است، به همين سبب مقرر مى شود كه ما سپاس خدا را بر اين نعمت عظيم به جا آوريم .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mo7ebinalalbani.yoo7.com
 
ايمان به كتاب هاي آسمانى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ايمان به پيامبران
» ايمان به روز آخرت
» ايمان به قضا و قدر (سرنوشت)
» ايمان به خداوند عز وجل
» ايمان به فرشتگان

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى محبي الألباني لعلوم السنة :: منتدى محبي الألباني / القسم الفارسي :: مسائل ایمانی-
انتقل الى: